اگر می خواهید در ماه رمضان روزه بگیرید و بدنی سالم داشته باشید و بتوانید به فعالیت های خود بدون مشکل بپردازید توصیه های پزشکی و نکات تغذیه ای که در این مقاله آمده است را دنبال کنید
توصیه های پزشکی برای سحر
وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا این کار در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.
برای اینکه کمتر هنگام روزهداری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، انواع فست فود، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید. سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک ، مرغ و ماهی، آجیلها و تخممرغ استفاده کنید.
مواد شیرین و شیرینیجات مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود. بهتر است این گونه مواد غذایی را در وعده افطار جای دهید
بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید.
سعی کنید در ماه رمضان میوه ای آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.
برای جلوگیری از سوزش معده و ترش کردن ، مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.
نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.
فراموش نکنید که پرخوری در هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگی در ساعات انتهایی روز جلوگیری نمی کند، بلکه در ساعات ابتدایی بعد از سحر، فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارشی فرد وارد می کند که سبب بروز علائمی نظیر سوء هاضمه، درد و نفخ معده می شود.
در ماه رمضان سعی کنید شب ها زود بخوابید تا بتوانید سحر به موقع ( تقریباً ۵/۱ ساعت قبل از اذان صبح ) بیدار شوید.
توصیه های پزشکی برای افطار
بهتر است افطار خود را با خوردن دو عدد خرما آغاز کنید به خصوص اگر از سردرد یا سرگیجه رنج میبرید. در بیشتر موارد اینگونه سردردها به خاطر کاهش قند خون است.
مطمئن شوید که مقدار کافی آب، آب میوه سالم یا ماست قبل از شروع به خوردن غذا، مصرف میکنید.
اینکار از کم شدن آب بدن جلوگیری میکند و مایعات مورد نیاز و ضروری را نیز فراهم خواهد کرد.
سوپ بهترین ماده غذایی در ماه مبارک رمضان است زیرا معده را برای دریافت وعده غذایی اصلی آماده میکند و مایعات مورد نیاز را فراهم میسازد.
سالاد سرشار از ویتامین، مواد معدنی و فیبر است. هر چقدر سالاد شما رنگی تر باشد مزایای بیشتری برای سلامتیتان خواهد داشت.مصرف سالاد همچنین باعث ایجاد حس سیری در شما میشود.
توجه زیادی به آب رسانی بدن داشته باشید، برای آب رسانی بهتر بدن به فاصله افطار تا سحر آب کافی و سبزی و میوه مصرف کنید و برای کاهش تعرق بهتر است کمتر در معرض گرما قرار بگیرید.
توصیه هایی پزشکی دیگر برای روزه داران
از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید در طول روز خودداری کنید.
ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.
اول ساعات بعد از سحری و سپس ساعات بعد از افطار به ترتیب برای مطالعه دانش آموزان و دانشجویان وقت مناسبی است.
ورزشکاران در ماه رمضان نسبت به افراد عادی نیاز بیشتری به پروتئین ، قند و ویتامینها دارند. باید حدود ۳ ساعت بعد از افطار ورزش را شروع کرد تا غذای مصرف شده فرصت هضم پیدا کند.
بین خوردن غذا و شروع ورزش باید فاصلهای باشد که جریان خون بتواند به راحتی به عضلات بدن برسد.
سعی کنید جلسات تمرین را ۳ و یا حداکثر ۴ جلسه در هفته و مدت تمرین ۴۵ دقیقه و از وزنهٰهای سبک استفاده کنید.در طول تمرین آب فراوان بخورید.
بهترین زمان تمرین بعد از یک افطار ساده و سبک است.
خرما ، سوپ، سبزیجات و شیر برای افطار ورزشکاران توصیه می شود.
در صورتی که فردی بعد از افطار قصد تمرین ورزش سنگین یا مسابقه ورزشی را دارد بهتر است قبل از شروع مسابقه، هنگام افطار از گوشت، زرده تخم مرغ و ماهی استفاده کند.
مصرف مایعات فراوان از جمله آب میوهها قبل از ورزش هم مناسب است.
۰ دیدگاه